De familie Loncke verbouwde een slaapkamer tot badkamer

Previous Next

Van slaapkamer tot badkamer
De familie Loncke verbouwde een slaapkamer tot badkamer. Nick Devinck: “De kamer is net boven de keuken. We konden de leidingen en de elektriciteit relatief eenvoudig doortrekken. We hebben de ingang van de kamer wat smaller gemaakt om meer doucheruimte te creëren. Alle muren hebben we afgekapt en gecementeerd. Daar is dan een afdichting op geplaatst.” Nick plaatste ook een isolatieplaat onder de douchevloer. Daardoor voelt de vloer nooit koud aan. 

Hexagone tegels
En dan wou de bouwheer een ‘specialleke’. Sanne: “Ik had op Pinterest een badkamer gezien met hexagone, zeshoekige tegels. Dat vond ik prachtig. We hebben Nick gevraagd of dat haalbaar was. Nick Devinck: “De wand en de vloertegel lieten we in elkaar overlopen. Echt een huzarenstukje, puur maatwerk en vooral veel rekenwerk. Elke tegel werd bekeken, rekening houdend met de afloop van de douche. Er kwam intensief snijwerk aan te pas om de patronen te kunnen realiseren. Veel werk, maar een plezier om uit te voeren.”

De familie Loncke wou de hexagone tegel graag combineren met een parketvloer. Nick Devinck: “Hout zou ik niet aanraden in een badkamer, maar een keramische parketvloer wel. Die heeft de vorm en het uitzicht van een plankenvloer. Het donkere hout in combinatie met de donkere hexagone tegel leidt tot een prachtig resultaat.” 

Speciaal profiel 
Nick maakte In de douchecel gebruik van een speciaal profiel, waar je het glas van de douchecel kan instoppen. “Het profiel is specifiek voor deze toepassing gemaakt. Het zorgt ervoor dat de douche volledig waterdicht is en toch sierlijk en strak is afgewerkt. Ik heb het leren kennen tijdens een opleiding in Duitsland.” 
De familie Loncke is tevreden met het resultaat. “De combinatie met de koperen kranen en de grijze tegels, dat was wat we in gedachten hadden. Ik heb nu zelfs onze eigen badkamer op Pinterest geplaatst. Zo trots ben ik er op.”