Familie Vanwalleghem was op zoek naar een totaal renovatie

Previous Next

Zolderrenovatie
Lente Vanwalleghem en haar man kochten hun woning in 2010. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we binnen alles veranderd. Nieuwe vloeren, een nieuwe keuken. Wat we niet hadden gedaan, was onze zolder: één ruimte, weinig geïsoleerd, een oneffen vloer.” In 2018 besloten Lente en haar man om de zolder toch te renoveren. Het zou een ideale speelruimte zijn voor hun dochtertje. Ze contacteerden Nick Devinck om de renovatie uit te voeren.

Lente: “De ruimte is nu opgedeeld in twee stukken, een grote speelkamer en een kleine berging. De ruimte is perfect geïsoleerd, de vloer is rechtgetrokken en van laminaat voorzien. Een schrijnwerker heeft ingebouwde kasten gemaakt. Het is een volwaardige ruimte geworden.”

Gerenoveerde voor- en achtergevel
De familie Vanwalleghem was tevreden over het verloop van de werken en besloot om ook hun voor- en achtergevel te renoveren. Ze wilden een witte gevel en kozen voor crepi. Extra isolatie was nodig, waardoor zowel de voor- als achtergevel 12 centimeter naar voor kwam.

Hoofdaannemer Nick Devinck: “Daardoor moesten de ramen opschuiven. Ik heb de coördinatie op mij genomen, want er komt heel wat bij kijken. Je moet rekening houden met water- en luchtdichtheid. Er mag nergens water tussen kunnen, anders bekom je een oncontroleerbaar vochtprobleem. De bouwheer wilde ook zonnepanelen. De bekabeling konden we op dat moment mooi in de gevel wegwerken. Alles werd op elkaar afgestemd.”

Bijkomende moeilijkheid: aan de achtergevel is een aanbouw, een terras met een trap naar beneden, gebouwd in gepoederlakt staal. De constructie is vergrendeld in de muur. “De gevel vertoonde technische mankementen, zo waren de ijzers van de betonbalken doorgeroest, waardoor we aan weerszijden verankeringen in het metselwerk hebben aangebracht.”

Goede communicatie
Lente: “Er zijn veel zaken waar je vooraf moet over nadenken. Nick denkt aan details, zoals de deurbel en het huisnummer die achteraf aan de gevel komen. Voor de deurbel is een kunststofplaat voorzien zodat we die achteraf konden invijzen. Dat zijn simpele zaken, maar je moet er aan denken en goed communiceren naar de onderaannemers.” Uiteindelijk heeft de familie Vanwalleghem ook de badkamer én de oprit door Nick Devinck laten renoveren. Zo hebben ze nu een perfect afgewerkte woning.

Lente: “We zijn blij dat we de volledige coördinatie in handen van Nick hebben gegeven. Hij heeft de keuze van de aannemers gemaakt en de opvolging gedaan. Zowel naar timing als naar kwaliteit van de uitvoering, zijn we heel tevreden.”